La Fira de la Biodiversitat

La Fira de la Biodiversitat Cultivada del País Valencià és una trobada anual de persones que valoren i promouen les varietats locals i autòctones (llauradors/es, consumidors/as, tècnics…).

Aquesta és la 5ª edició de la Fira, que cada any es fa a una província diferent i que anteriorment s’ha realitzat a Elx (2013), Agullent (2014), Almassora (2015) i Villena (2016).

És un acte on compartir informació, llavors, coneixements, preocupacions, idees, projectes… per estimular la conservació de varietats tradicionals i promoure el seu reconeixement social, cultural i patrimonial.

També s’expossen els perills i amenaces que enfronten, que no són poques, i serveix per a visibilitzar tant els problemes com les propostes de promoció i conservació.

L’edició d’aquest any es farà a Ciutat de València, Carpesa i Borbotó, els dies 27, 28 i 29 d’octubre.

A la Fira hi hauran xarrades informatives, taules redones, intercanvi de llavors, mostra de varietats locals, projeccions audiovisuals, tallers infantils i per a grans, activitats musicals, la trobada de la Xarxa Valenciana de Llavors, esmorzar i dinar popular…

El programa de la fira és molt extens i hi ha activitats per a tota la família i públic, tant per a professionals com a persones consumidores i per nens i nenes.