Xarrades i taules rodones

Encara que la biodiversitat cultivada està molt amenaçada, també hi ha moltes entitats i projectes que treballen en la defensa, la recuperació, la conservació i la promoció de les varietats locals al País Valencià.

A la Fira podrem conéixer algunes d’aquestes amenaces i alguns d’aquests projectes:

 

  • Les repercussions del CETA i de TTIP en el sector agrari valencià (COAG-Entrepobles).
  • Taula rodona d’experiències de recuperació, conservació i promoció de la biodiversitat cultivada. (El Banco de Semillas del Alto Palancia, L’Hort Històric del CEACV , La recuperació de varietats tradicionals d’arròs: Bombó (Pego Natura),  La recuperació i millora de varietats locals: cacau del collaret, carabassa de torrar i pebre (La Unió de Llauradors), La millora participativa d’hortalisses en cultiu agroecològic (COMAV – UPV).
  • Els regadius tradicionals de l’Horta. interaccions entre naturalesa i cultura. (Fundació Assut)
  • Defensa de l’aigua i territori a Centreamèrica (Perifèries). Ponents de Guatemala i Honduras.
  • Presentació del Pla de la diversitat agrària valenciana.  (Generalitat Valenciana).
  • Presentació de projectes agroecològics.  (Observatori Ciutadà de l’Horta (Per l’horta), Projecte de farines eco a partir de blats antics, Arrelant el nostre territori. La Serra d’Espadà (Arrelaires), Vorasenda – SPG Ecollaures, Cooperativa Som Alimentaciò.